ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Οδηγίες συντήρησης - φροντίδας - ορθής χρήσης του στρώματος (απαραίτητη η εφαρμογή τους για την ισχύ της εγγύησης)

Εξασφαλίστε τη βέλτιστη απόδοση του στρώματος Neostroma, που μόλις αποκτήσατε ακολουθώντας τις οδηγίες σωστής συντήρησης και φροντίδας τόσο κατά τη μεταφορά όσο και κατά την περίοδο χρήσης του. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνετε τη μεγαλύτερη διάρκεια ωφέλιμης ζωής του στρώματος, μεγαλύτερη απόδοση των χαρακτηριστικών του και καλύτερες συνθήκες υγιεινής.

διαστάσεις του στρώματος

Μετρήστε και δώστε μας τις σωστές διαστάσεις του στρώματος. Μια λάθος διάσταση στρώματος μπορεί να καταστρέψει το στρώμα (αν είναι πιο μικρό από το κρεβάτι). Μετρούμε χρησιμοποιώντας μέτρο (όχι μεζούρα) το εσωτερικό του κρεβατιού (ΟΧΙ τις διαστάσεις του παλιού στρώματος), το μήκος, το πλάτος και το βάθος του από την επιφάνεια (πχ τελάρο ή σανίδες) στην οποία θα πατήσει το στρώμα και ενημερώνουμε τον κατασκευαστή ώστε να προσαρμοστεί το στρώμα στο κρεβάτι.

μεταφορά του στρώματος

Δώστε μεγάλη προσοχή στη μεταφορά του στρώματος. Απαγορεύεται η δίπλωση και το λύγισμα του στρώματος (με ελατήρια). Κατά την αποθήκευση το στρώμα θα πρέπει να τοποθετείται πάντα μέσα σε ειδική αποθηκευτική σακούλα προστασίας ώστε να μην λερωθεί.

το στρώμα να αεριστεί

Φροντίστε να αεριστεί το στρώμα για λίγη ώρα (από την ώρα που αφαιρείται η πλαστική σακούλα) πριν τοποθετήσετε τα κλινοσκεπάσματα.

τοποθετήσετε το στρώμα

Πριν τοποθετήσετε το στρώμα σιγουρευτείτε ότι η βάση είναι κατάλληλη και δεν έχει φθαρεί ή δεν έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους οι ανατομικές τάβλες ( προτεινόμενη απόσταση 2-3 εκατοστά) ή τα σανίδια. Μια λάθος βάση μπορεί να φθείρει ανεπανόρθωτα το στρώμα σας και να μειώσει την απόδοσή του όσον αφορά την άνεση και τη στήριξη.

ροντίστε πάντα να κυκλοφορεί αέρας κάτω από το στρώμα

Η βάση στήριξης πρέπει να είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αερίζεται το στρώμα και όχι κτιστή. Φροντίστε πάντα να κυκλοφορεί αέρας κάτω από το στρώμα.

Μη χρησιμοποιείται νερό πάνω στο στρώμα

Μη χρησιμοποιείται νερό πάνω στο στρώμα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα απορρόφησης υγρασίας με συνέπεια την πρόκληση δυσάρεστων οσμών και την ανάπτυξη μικροβίων.

Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σίδερο

Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό σίδερο και γενικά αποφύγετε τη χρήση οποιασδήποτε μορφής ατμού.

Μη χρησιμοποιείται χημικά προϊόντα

Μη χρησιμοποιείται χημικά προϊόντα.

Μην επιτρέπεται στα παιδιά να χοροπηδούν πάνω στο στρώμα

Μην επιτρέπεται στα παιδιά να χοροπηδούν πάνω στο στρώμα.

Μην τοποθετείται το στρώμα σε μέρη με αυξημένη υγρασία

Μην αποθηκεύετε το στρώμα σε μέρη με αυξημένη υγρασία ή κοντά σε τζάκι, σόμπα κλπ.

Αερίζετε τακτικά το στρώμα

Αερίζετε τακτικά το στρώμα σας αφήνοντάς το εντελώς ακάλυπτο για λίγη ώρα ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή του.

Χρησιμοποιείστε προστατευτικό πλενόμενο κάλυμμα

Χρησιμοποιείστε προστατευτικό κάλυμμα που μπορείτε να πλύνετε τακτικά για την αποφυγή λεκέδων και την προστασία του στρώματος.

Γυρίζετε τακτικά το στρώμα

Γυρίζετε τακτικά το στρώμα σας (πάνω – κάτω & μπροστά – πίσω). Ειδικότερα στους πρώτους μήνες η αλλαγή θα πρέπει να είναι συχνότερη.

Γενικές συμβουλές

  • Δώστε χρόνο στο σώμα σας να συνηθίσει το καινούργιο στρώμα.
  • Η κατάλληλη ώρα για να αλλάξουμε το στρώμα είναι όταν ακούγονται τριγμοί, τα υλικά έχουν αρχίσει να φθείρονται και το στρώμα δεν μας παρέχει την αίσθηση ξεκούρασης.
  • Συνιστούμε να αλλάζετε το στρώμα σας μετά από 10-12 χρόνια χρήσης για λόγους υγιεινής και σωματικής υγείας.
  • Επιλέξτε το στρώμα που είναι συμβατό με τις ανατομικές σας ανάγκες, που ευθυγραμμίζει και στηρίζει σωστά τη σπονδυλική σας στήλη και το κεφάλι σας, ανακουφίζει την πίεση στους ώμους και τους γοφούς σας και προσφέρει αίσθηση άνεσης.
  • Δοκιμάζετε πάντα το στρώμα πριν το αγοράσετε, παίρνοντας τη συνηθισμένη στάση ύπνου σας.