ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πότε πρέπει να αλλάξω το στρώμα μου;

Το στρώμα πρέπει να αλλαχθεί αν παρατηρήσετε ένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Έχει βαθουλώματα και εξογκώματα ή αισθάνεστε τα ελατήρια.
Ξυπνάτε κουρασμένοι, πιασμένοι και με πόνους στην πλάτη και στο σώμα.
Αναδύει δυσάρεστες μυρωδιές.
Ξαφνική αλλεργία ή φαγούρα κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Έντονος θόρυβος από το εσωτερικό του στρώματος κατά την χρήση του στον ύπνο.
Μεγάλη αλλαγή σωματικού βάρους.
Όταν έχουν περάσει 8 -10 χρόνια από την αγορά του (ανάλογα με το στρώμα).
Γυρίζετε τακτικά το στρώμα σας (πάνω – κάτω & μπροστά – πίσω). Ειδικότερα στους πρώτους μήνες η αλλαγή θα πρέπει να είναι συχνότερη.


Να επιλέξω στρώμα με ελατήρια ή χωρίς ελατήρια;

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες στρωμάτων αυτές με τα ελατήρια και αυτές χωρίς ελατήρια.
Τα στρώματα με ελατήρια προσφέρουν σωστή στήριξη στο σώμα μας και κυρίως στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα μας. Τα στρώματα με ελατήρια χωρίζονται σε δύο υποκατηγορίες, στα στρώματα με κλασικά ελατήρια (ορθοπεδικά στρώματα) και στα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια (ανατομικά στρώματα).

Κλασικά ελατήρια: Τα κλασικά ελατήρια επιτυγχάνουν τη σταθερότητα και τη διατήρηση του σχήματος του στρώματος. Τα στρώματα αυτά προσφέρουν ιδανική στήριξη του σώματος και της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου και έχουν μεγάλη αντοχή. Τα κλασικά ελατήρια είναι κατασκευασμένα σε διαφορετικά πάχη, διαμετρήματα και ύψη ώστε να προσαρμόζεται η σκληρότητα του στρώματος και η ανατομικότητα του ανάλογα στις ανάγκες του πελάτη.

Ανεξάρτητα ελατήρια: Τα στρώματα με ελατήρια τύπου pocket springs παρέχουν ομοιόμορφη στήριξη του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, κρατώντας την ευθυγραμμισμένη καθώς, χάρη στην ανεξαρτησία των ελατηρίων, στηρίζουν ξεχωριστά το κάθε σημείο του σώματος, αγκαλιάζοντάς το και ρυθμίζοντας την κατανομή της πίεσης. Έτσι επιτυγχάνεται η κατάλληλη ανατομικότητα και παρέχεται μια εξαιρετική αίσθηση άνεσης και ξεκούρασης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία στήριξης εμποδίζει την μεταφορά της κίνησης και έτσι κατά τη διάρκεια του ύπνου δύο ατόμων δεν επηρεάζεται ο ένας από τις κινήσεις του άλλου.

Σε ό,τι αφορά τα στρώματα χωρίς ελατήρια αυτά μπορεί να είναι με αφρώδες υλικό, latex ή memory foam. Τα στρώματα με Latex ή memory έχουν ελαστικότητα και επαναφορά του σχήματος του σώματος, είναι υποαλλεργικά και ενδείκνυνται για όσους έχουν ανήσυχο ύπνο καθώς τα στρώματα αυτά «απορροφούν» ουσιαστικά τους κραδασμούς των κινήσεων.


Να πάρω και υπόστρωμα;

Το κάλυμμα στρώματος είναι απαραίτητο για ένα καινούργιο στρώμα και όχι μόνο και αυτό γιατί διατηρεί το στρώμα καθαρό και αποφεύγονται οι λεκέδες. Το κάλυμμα είναι πλενόμενο και μπορεί να είναι είτε καπιτονέ ή με 100% αδιάβροχη κάλυψη ώστε να μην περνάει το παραμικρό υγρό στο στρώμα.

Προαιρετικά μπορείτε να πάρετε και ανώστρωμα (memory, latex ή foam) σε διάφορα πάχη. Το ανώστρωμα θα μετατρέψει το σκληρό σας στρώμα σε καινούργιο και πιο μαλακό , θα σας χαρίσει μια άλλη αίσθηση, θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του στρώματος που ήδη έχετε, θα το προστατεύσει και θα το διατηρήσει καθαρό καθώς το ύφασμα από το ανώστρωμα μπορεί να αφαιρεθεί και να πλυθεί.


Τι είναι ορθοπεδικό και τι ανατομικό στρώμα;

Τα ορθοπεδικά στρώματα είναι τα στρώματα με κλασικά ελατήρια που στηρίζουν τη μέση και την σπονδυλική στήλη. Είναι κατάλληλα για όσους θέλουν μέτριο ή σκληρό στρώμα και για άτομα με παραπάνω κιλά.

Τα ανατομικά στρώματα είναι τα στρώματα με ανεξάρτητα ελατήρια, παρέχουν ομοιόμορφη στήριξη του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, κρατώντας την ευθυγραμμισμένη καθώς τα ελατήρια στηρίζουν ξεχωριστά το κάθε σημείο του σώματος, αγκαλιάζοντάς το και ρυθμίζοντας την κατανομή της πίεσης. Επίσης εμποδίζεται η μεταφορά της κίνησης και έτσι κατά τη διάρκεια του ύπνου δύο ατόμων δεν επηρεάζεται ο ένας από τις κινήσεις του άλλου.


Πως θα μετρήσω σωστά τις διαστάσεις του στρώματος μου;

Μια λάθος διάσταση στρώματος μπορεί να καταστρέψει το στρώμα (αν είναι πιο μικρό από το κρεβάτι). Μετρούμε χρησιμοποιώντας μέτρο (όχι μεζούρα) το εσωτερικό του κρεβατιού (ΟΧΙ τις διαστάσεις του παλιού στρώματος), το μήκος, το πλάτος και το βάθος του από την επιφάνεια (πχ τελάρο ή σανίδες) στην οποία θα πατήσει το στρώμα και ενημερώνουμε τον κατασκευαστή ώστε να προσαρμοστεί το στρώμα στο κρεβάτι.


Πως μπορώ να πληρώσω την παραγγελία μου;

Η παραγγελία σας μπορεί να πληρωθεί με τους εξής τρόπους:

 1. Χρεωστική κάρτα
 2. Πιστωτική κάρτα
  • 251€-400€ έως 4 άτοκες δόσεις
  • 401€-800€ έως 5 άτοκες δόσεις
  • 801€ και άνω έως 6 άτοκες δόσεις
 3. Αντικαταβολή με χρέωση 3 ευρώ
 4. Πληρωμή στο κατάστημα
 5. Μέσω E-BANKING ή κατάθεση στην τράπεζα στους παρακάτω λογαριασμούς:
  • ALPHA: IBAN GR38 0140 8400 8400 0200 2018 400
   (840 00 2002 01 8400)
  • ΕΘΝΙΚΗ: IBAN GR75 0110 3730 0000 3730 1022 705
   (37301022705)
  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN GR34 0172 2550 0052 5509 7473 460
   (5255097473460)
  • ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ):
   IBAN: GR79 0940 0100 0030 1000 1680 000

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΦΟΙ ΜΠΙΡΤΣΗ ΟΕ NEOSTROMA ΜΠΙΡΤΣΗΣ


Στην περίπτωση κατάθεσης στην τράπεζα παρακαλούμε να σταλεί το αποδεικτικό κατάθεσης στο [email protected] ή με φαξ στο 2351077442.


Ποια είναι τα έξοδα αποστολής;

Τα έξοδα αποστολής για μικρά δέματα έως 3 κιλά είναι στα 3ευρώ/δέμα +0,70ευρώ για κάθε επιπλέον κιλό για όλες τις περιοχές της Ελλάδος και η διακίνησή τους γίνετε μέσω courier. Για αγορές άνω των 60ευρώ σε μικρά δέματα τα μεταφορικά είναι δωρεάν.


Στρώματα και ογκώδη προϊόντα:
H αποστολή μεγαλύτερων δεμάτων και στρωμάτων γίνετε μέσω μεταφορικής εταιρίας και όχι courirer (λόγω μεγάλου όγκου και κιλών). Τα έξοδα αποστολής διαφέρουν και γίνετε τηλεφωνικά η ενημέρωση για το κόστος αυτών καθώς διαμορφώνονται ανάλογα με την διάσταση, το βάρος, τα τεμάχια και το τ.κ. της περιοχής. Για ποσά άνω των 600 ευρώ τα μεταφορικά είναι δωρεάν (για παραγγελίες εντός Ελλάδος).


Ποιος είναι ο αναμενόμενος χρόνος παράδοσης της παραγγελίας μου;

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την παραγγελία σας και την περιοχή και η ενημέρωση γίνεται τηλεφωνικά. Τα ετοιμοπαράδοτα προϊόντα παραδίδονται σε 4-5 εργάσιμες ημέρες ενώ τα προϊόντα κατόπιν παραγγελίας παραδίδονται σε 10-12 εργάσιμες ημέρες. Σε περίπτωση καθυστέρησης για σοβαρούς λόγους γίνετε τηλεφωνική ενημέρωση. Η παραγγελία εκτελείται αφού έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή της με έναν από τους τρόπους πληρωμής που αναφέρονται παραπάνω. Η παράδοση των στρωμάτων γίνεται έως το πεζοδρόμιο.


Μπορώ να επιστρέψω υγιή προϊόντα;

Υπαναχώρηση
Ο καταναλωτής έχει δικαίωμα επιστροφής των προϊόντων που αγόρασε εντός 14ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής που έχει επιβαρυνθεί η εταιρία και τα έξοδα επιστροφής.
Τα προϊόντα αυτά γίνονται δεκτά αυστηρά και μόνο εάν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και βρίσκονται σε άριστη κατάσταση όπως τα παρέλαβε ο καταναλωτής χωρίς να αποσφραγισθεί ή παραβιαστεί η συσκευασία τους, μαζί με τα αντίστοιχα παραστατικά (απόδειξη λιανικής πώλησης ή τιμολόγιο). Τα προϊόντα αφορούν ετοιμοπαράδοτα αγαθά και όχι αγαθά που θα κατασκευαστούν κατόπιν παραγγελίας με ειδικές προδιαγραφές και διαστάσεις.
Η ενημέρωση για επιστροφές γίνεται τηλεφωνικά ή μεσω email στο [email protected] και σας ενημερώνουμε με την σειρά μας για τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή.
Η επιστροφή χρημάτων γίνεται εντός 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβουμε τα προϊόντα και γίνεται ανάλογα με τον τρόπο που έχει γίνει η πληρωμή. Για τραπεζικές καταθέσεις ή μέθοδο αντικαταβολής θα πρέπει ο καταναλωτής να μας δηλώσει αριθμό λογαριασμού, όνομα δικαιούχου καθώς και την τράπεζα που ανήκει ο λογαριασμός.

Δεν γίνονται επιστροφές σε προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί κατόπιν παραγγελίας και σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές και διαστάσεις από τον πελάτη και προϊόντα που έχουν χρησιμοποιηθεί όπως μαξιλάρια, επιστρώματα και στρώματα λόγω υγιεινής.

Ελαττωματικά – Κατεστραμμένα προϊόντα
Κατά τη παραλαβή των προϊόντων σας οφείλετε να ελέγξετε τη κατάσταση του δέματος κι εφόσον είναι χτυπημένο ή ελλαττωματικό να μας ενημερώσετε άμεσα και να μας αποστείλετε φωτογραφίες την ίδια ημέρα της παραλαβής.


espa