ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ: ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ;

Οικογένεια ξαπλωμένη σε στρώμα ύπνου

Ο ύπνος είναι μια ιερή διαδικασία. Όπως λένε και οι γιατροί ένας καλός και ποιοτικός ύπνος είναι σημάδι υγείας. Τα κατάλληλα στρώματα ύπνου εξασφαλίζουν ότι τίποτα δεν θα πάει στραβά όταν αποφασίζετε να ξεκουραστείτε. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε το παλιό σας στρώμα; 

Πώς όμως πρέπει να κινηθείτε στην καινούρια σας αγορά; Υπάρχουν κάποια σημεία και χαρακτηριστικά που θα πρέπει να επηρεάσουν την επιλογή σας; Αν αυτές οι σκέψεις περνάνε από το μυαλό σας, αυτό το άρθρο είναι ακριβώς για εσάς. Θα σας βοηθήσουμε με 4+1 απλές και αποτελεσματικές συμβουλές να διαλέξετε τα καλύτερα στρώματα ύπνου.

Πότε πρέπει να αλλάξετε τα στρώματα ύπνου;

Πριν περάσουμε στις πιο «τεχνικές» λεπτομέρειες, είναι καλό να ξεκαθαρίσετε αυτό το ερώτημα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μια απόλυτη απάντηση σε αυτό. Σε γενικές γραμμές θεωρούμε πως στρώματα που έχετε αγοράσει εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον είναι υποψήφια για αλλαγή.

Και αυτό φυσικά δεν είναι εντελώς ακριβές. Μερικές φορές τα πολύ καλά στρώματα ύπνου μπορούν να είναι αποδοτικά ακόμα και όταν παλιώσουν. Η απάντηση στο ερώτημα έρχεται κυρίως από την αίσθηση και την ποιότητα του ύπνου σας. Υπάρχουν κυρίως δύο σημεία-κλειδιά για να το καταλάβετε. 

Μπορεί ο ύπνος σας να διακόπτεται από ενοχλήσεις ή να ξυπνάτε άδειοι από ενέργεια και διάθεση. Αν κάτι τέτοιο σας βρίσκει να ταυτίζεστε, μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάξετε για καινούριο στρώμα. Μπορείτε να συμβουλευτείτε και το προηγούμενο άρθρο μας “10 ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΤΡΩΜΑ“. Ας δούμε τώρα στην πράξη, ποιο είδος στρώματος μπορεί να είναι ιδανικό για εσάς.

Στρώματα ύπνου με αφρό μνήμης

Μια εξαιρετική επιλογή που έχει ιδιαίτερη απήχηση στην αγορά είναι τα στρώματα με Memory Foam. Ονομάστηκαν έτσι, γιατί με την άριστη διαδικασία του ύπνου που σας προσφέρουν βοηθούν μέχρι και την ενίσχυση της μνήμης σας! Από άποψη υλικού, μπορούμε να σας εγγυηθούμε μια απόλυτα ευχάριστη αίσθηση όταν ξαπλώνετε.

Τα συγκεκριμένα στρώματα ύπνου παρέχουν αξεπέραστο αίσθημα απαλότητας και υποστήριξης του σώματος. Τα υλικά κατασκευής τους είναι υπερσύγχρονα και ειδικά μελετημένα ώστε να έχουν ανατομικό σχεδιασμό. Με λίγα λόγια, πέφτετε στο κρεβάτι σας μετά από μια κουραστική μέρα και έχετε ξέγνοιαστα όνειρα γλυκά!

στρώμα ύπνου memory foam

Ανατομικά στρώματα από φυσικό Latex

Γνωρίζουμε πόσο εκνευριστικό είναι να προσπαθείτε να κοιμηθείτε και να δυσκολεύεστε επειδή νιώθετε μια αφόρητη ζέστη. Ένα απολύτως απαραίτητο χαρακτηριστικό στα καλά στρώματα ύπνου, είναι να διατηρούν το αίσθημα δροσιάς και φρεσκάδας. Δεν έχει σημασία πόση ώρα ξαπλώνετε ή πόσες κουβέρτες χρησιμοποιείτε.

Τα στρώματα από φυσικό υλικό Latex ξεχωρίζουν γι’ αυτήν τη μοναδική τους ιδιότητα. Μπορούν να «κρατήσουν» δροσερό και ευχάριστο το περιβάλλον του κρεβατιού σας. Εννοείται φυσικά ότι με την ελαστικότητα των ινών εξασφαλίζουν και την κορυφαία άνεση.

Τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους όσους νιώθετε ότι ζεσταίνεστε στον ύπνο. Επίσης τα προτείνουμε στους ανθρώπους που δυσκολεύονται να σηκωθούν απευθείας από το κρεβάτι. Είναι πραγματικά θαυματουργά στρώματα ύπνου.

Σύγχρονα ανατομικά στρώματα ύπνου με ελατήρια

Η τρίτη και ενδεχομένως η καλύτερη για πολλούς επιλογή είναι τα στρώματα με ελατήρια. Αποτελούν την πιο τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα στρώματα ύπνου. Γενικά σε αυτά τα στρώματα πρέπει να ξέρετε ότι θα βρείτε τις πιο οικονομικές προσφορές. Αν και τα αναφέρουμε τελευταία αποτελούν την πρώτη επιλογή των πελατών στην αγορά.

Συνήθως τα προτείνουμε σε φοιτητές ή σε ανθρώπους που μετακομίζουν συχνά. Από άποψη μηχανισμού και λειτουργίας διακρίνουμε σε αυτά δύο κύριους τύπους. Είναι τα στρώματα ύπνου με ελατήρια ανοιχτού και κλειστού τύπου. Η βασική διαφορά τους είναι πως τα τελευταία έχουν περισσότερη ανθεκτικότητα απέναντι στις διάφορες κινήσεις. 

Δεν ακτινοβολούν τις πιέσεις και τις μετατοπίσεις σε μακρινότερες περιοχές του στρώματος με την ίδια ένταση. Και οι δύο τύποι πάντως είναι άριστης ποιότητας και μπορούν να υποσχεθούν εξαιρετικό και ευεργετικό ύπνο. Είναι ειδικά σχεδιασμένοι για να προσφέρουν ασφάλεια και προστασία από μυοσκελετικούς ερεθισμούς.

Extra Tip: Σκληρότητα VS στήριξη

Για το τέλος έχουμε επιλέξει να πούμε δύο λόγια για ένα θέμα που συχνά προκαλεί σύγχυση στο αγοραστικό κοινό. Ακούμε από πολλούς να θεωρούν πως η σκληρότητα ενός στρώματος είναι ακριβώς το ίδιο με την στήριξη που παρέχει.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτές οι δύο έννοιες αναφέρονται σε κάτι τελείως διαφορετικό. Η σκληρότητα έχει να κάνει αυστηρά με το πόσο σκληρή ή μαλακή αντιλαμβάνεστε την επιφάνεια του στρώματος. 

Αντίθετα, η στήριξη περιγράφει την ικανότητα του στρώματος να υποστηρίζει το κορμί σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Συμπερασματικά, ένα μαλακό στρώμα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει υψηλή στήριξη. Και από την άλλη φυσικά, τα σκληρά στρώματα ύπνου δεν είναι ταυτόσημα πάντα με την άρτια στήριξη. 

Bonus άρθρο: μπορείτε να βρείτε επιπλέον tips στο άρθρο “Πώς να διαλέξω στρώμα;” του περιοδικού Love yourself.

Μήπως έφτασε η ώρα για να αλλάξετε τα στρώματα ύπνου σας; Θυμηθείτε αυτές τις απλές συμβουλές που σας δώσαμε. Έτσι, είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Κοιμηθείτε σαν πουλάκια!

espa