ΠΩΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΣΤΡΩΜΑ

Κρεβατι

Μέτρηση των διαστάσεων του στρώματός σας

 1. Βγάλτε τυχόν σεντόνια, κουβέρτες ή μαξιλάρια από το στρώμα σας. Θα λάβετε τις πιο ακριβείς μετρήσεις όταν το στρώμα σας δεν έχει τίποτα πάνω του. Εάν μετράτε το στρώμα σας για σεντόνια ή παπλώματα και έχετε ένα κάλυμμα στρώματος με επένδυση στο στρώμα σας, αφήστε το όταν κάνετε τη μέτρηση.
 1. Μετρήστε από την αριστερή πλευρά προς τη δεξιά πλευρά του στρώματός σας για να πάρετε το πλάτος. Χρησιμοποιήστε μια μεζούρα ή υφασμάτινο χάρακα για να κάνετε τη μέτρησή σας. Τα στρώματα μπορούν να λυγίσουν προς τα έξω στα πλάγια, επομένως βεβαιωθείτε ότι μετράτε από το φαρδύτερο σημείο σε κάθε πλευρά του στρώματος.

 2. Γράψτε τις μετρήσεις σας σε ένα κομμάτι χαρτί καθώς προχωράτε για να μην τις ξεχάσετε!
 1. Μετρήστε από το πίσω μέρος μέχρι το μπροστινό άκρο του στρώματός σας για να πάρετε το μήκος. Εάν το στρώμα σας καμπυλώνει προς τα έξω στο πίσω και στο μπροστινό άκρο, μετρήστε από το πιο απομακρυσμένο σημείο σε κάθε άκρη.
 1. Μετρήστε από κάτω προς τα πάνω του στρώματός σας για να πάρετε το ύψος. Εάν κάνετε μέτρηση για να τοποθετήσετε σεντόνια ή παπλώματα και έχετε κάλυμμα στρώματος με επένδυση, συμπεριλάβετε το επάνω μέρος του στρώματος στη μέτρησή σας. Διαφορετικά, μετρήστε μόνο το ύψος του ίδιου του στρώματος.
στρώμα

Χρησιμοποιώντας τις μετρήσεις σας

 1. Χρησιμοποιήστε το πλάτος και το μήκος του στρώματός σας για να προσδιορίσετε το μέγεθος του. Υπάρχουν 5 τυπικά μεγέθη στρώματος: μονό, ημίδιπλο ,  διπλό ,queen & King . Γνωρίζοντας το μέγεθος του στρώματός σας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κρεβάτι που ταιριάζει. Τα διαφορετικά μεγέθη στρώματος βασίζονται στο πόσο φαρδύ και μακρύ είναι ένα στρώμα.
  • Τα μονά στρώματα έχουν συνήθως πλάτος 80cm έως 100 cm και μήκος 200 cm.
  • Τα ημίδιπλά στρώματα έχουν πλάτος 110 έως 130 cm και μήκος 200 cm.

  • Τα διπλά στρώματα έχουν πλάτος από 140cm έως 160cm και μήκος 190cm.

  • Τα στρώματα Queen έχουν πλάτος από 170 cm έως 180 cm και μήκος 200 cm.

  • Τα στρώματα King έχουν πλάτος από 190cm και πάνω και μήκος 200 cm.
 1. Μετρήστε τις πόρτες και τους διαδρόμους στο σπίτι σας πριν αγοράσετε ένα νέο στρώμα. Αυτή η μέτρηση είναι σημαντική γιατί πρέπει να ξέρετε εάν το νέο στρώμα θα χωρέσει μέσα από αυτά όταν το φέρετε στο σπίτι. Επιλέξτε ένα στρώμα με πλάτος μικρότερο από τη μικρότερη πόρτα ή διάδρομο που θα χρειαστείτε για να το μεταφέρετε.

 2. Ελέγξτε για τυχόν φωτιστικά χαμηλής ανάρτησης που μπορεί να εμποδίσουν όταν μετακινείτε στο νέο σας στρώμα.

 3. Μετρήστε το πλάτος και το ύψος τυχόν σκαλοπατιών που θα χρησιμοποιήσετε όταν μετακινείτε το στρώμα.
 1. Εάν το στρώμα τοποθετείτε σε εσωτερικό πλαίσιο στο κρεβάτι μετρήστε το πλαίσιο του κρεβατιού καθώς το στρώμα θα πρέπει να γίνει λίγο πιο μικρό (συνήθως κατά 1cm πιο μικρό στο πλάτος και 2cm πιο μικρό στο μάκρος). Πιο συγκεκριμένα μετρήστε το πλάτος, το ύψος και το μήκος του τμήματος του σκελετού του κρεβατιού στο οποίο θα κάθεται το στρώμα σας και ενημερώστε τον κατασκευαστή ώστε να δώσει τον αντίστοιχο αέρα σε αυτές τις διαστάσεις.

  • Εάν το πλάτος ή το μήκος είναι μικρότερο από το πλάτος ή το μήκος του στρώματός σας, το στρώμα σας δεν θα κάθεται σωστά στο πλαίσιο του κρεβατιού.
  • Εάν το μέρος του σκελετού του κρεβατιού στο οποίο θα κάθεται το στρώμα σας έχει μεγαλύτερο ύψος από το στρώμα σας, το στρώμα σας θα είναι πολύ χαμηλά στο πλαίσιο.

Ποιο μέγεθος κρεβατιού είναι το καλύτερο για μένα;

Εάν είναι ώρα για ένα νέο στρώμα, μπορεί να αναρωτιέστε ποιο μέγεθος είναι κατάλληλο για εσάς. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως ποιος θα κοιμάται στο κρεβάτι, πόσο χώρο θα χρειαστείτε, πόσο χώρο έχει στην κρεβατοκάμαρά σας και τυχόν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας ή ύπνου που μπορεί να αντιμετωπίζετε.

Η αγορά ενός νέου στρώματος δεν είναι μια κατάσταση που ταιριάζει σε όλους, επομένως είναι απαραίτητο να αξιολογήσετε τις ατομικές σας ανάγκες. Εάν έχετε ιστορικό πόνου στην πλάτη ή προβλήματα ύπνου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θα αισθάνεστε άνετα με το νέο σας στρώμα.

Εδώ είναι μερικοί άλλοι σημαντικοί παράγοντες που θα θέλετε να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα στρώμα.

Ποιος θα κοιμηθεί στο κρεβάτι

Θα μοιράζεστε το κρεβάτι με έναν σύντροφο; Τα παιδιά ή τα σκυλιά σας συνήθως κοιμούνται μαζί σας; Αυτές είναι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν αποφασίσετε για το μέγεθος του στρώματος.

Εάν πρόκειται να κοιμηθείτε με άλλο άτομο, σκεφτείτε πόσο κοντά σας αρέσει να κοιμάστε και τις συνήθεις θέσεις ύπνου σας. Αν και οι δύο σας αρέσει να απλώνεστε όταν κοιμάστε, ο επιπλέον χώρος που προσφέρει ένα Queen ή King στρώμα θα εκτιμηθεί.

Το μέγεθος του δωματίου σας

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ο διαθέσιμος χώρος σε εσάς. Ένα μεγαλύτερο στρώμα θα καταλάβει περισσότερο χώρο στην κρεβατοκάμαρά σας, επομένως θα πρέπει να προγραμματίσετε ανάλογα.

Το μέγεθος του σώματός σας

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη το ύψος και το πλάτος σας όταν επιλέγετε ένα στρώμα. Για όσους θέλουν περισσότερο χώρο και στις δύο πλευρές του σώματός τους, ένα γεμάτο, queen ή king κρεβάτι θα είναι το πιο άνετο.

espa